ABC: Знову Шонда Раймс

Третіми повідомили про свій розклад на майбутній телесезон панове із алфавітного каналу – поборники родинних традицій, американського прайм-тайм “мила” та шанувальники Шонди Раймс. Телекритики вже давно жартують, що АВС – це такий собі Shondaland (саме так і називається компанія гуру сценарної справи). Найуспішніший канал минулого сезону вирішив, що стабільність – ознака майстерності, тому на місця закритих серіалів поставили нові, а все інше лишили на мідсезон. Таким чином, кілька найсильніших продуктів в панелі каналу цього року ми не побачимо раніше зими.

Найбільшим минулорічним успіхом каналу був How to Get Away With Murder  тієї ж Шонди Раймс з Вайолою Девіс у головній ролі. До речі, на щорічних апфронтах, де канал представив розклад та новинки сезону, саме вона невипадково розпочинала презентацію. Головним болем вважали Castle через постійні суперечки щодо продовження серіалу на наступний сезон – сезону бути, Стана подовжила контракт на рік, а головний продюсер каналу настільки впевнений у серіалі, що повідомив про готовність подовжувати його стільки, скільки буде потрібно. Та чи варто? Пошуки комедії, яка б змогла зацікавити молодіжну аудиторію, так і залишились пошуками, хоча певні успіхи у мережі в цьому напрямку є. Проте нових Friends вони точно не створили. 

Повний розклад на осінь (нові серіали капсом):

MONDAY:
8:00 p.m. “Dancing with the Stars”
10:00 p.m. “Castle”

TUESDAY:
8:00 p.m. “THE MUPPETS”
8:30 p.m. “Fresh Off the Boat”
9:00 p.m. “Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.”
10:00 p.m. “QUANTICO”

WEDNESDAY:
8:00 p.m. “The Middle”
8:30 p.m. “The Goldbergs”
9:00 p.m. “Modern Family”
9:30 p.m. “black-ish”
10:00 p.m. “Nashville”

THURSDAY:
8:00 p.m. “Grey’s Anatomy”
9:00 p.m. “Scandal”
10:00 p.m. “How to Get Away with Murder”

FRIDAY:
8:00 p.m. “Last Man Standing”
8:30 p.m. “DR. KEN”
9:00 p.m. “Shark Tank”
10:00 p.m. “20/20”

SATURDAY:
8:00 p.m. “Saturday Night Football”

SUNDAY:
7:00 p.m. “America’s Funniest Home Videos”
8:00 p.m. “Once Upon a Time”
9:00 p.m. “OIL”
10:00 p.m. “OF KINGS AND PROPHETS

Розберемось, хто лишився. Понеділок без змін – старигану Castle буде допомагати не менш старезний Dancing with Stars. Обидва проекти забезпечують каналу стабільні рейтинги, тому поки цих пенсіонерів ніхто списувати не буде. Вівторок відкриває повернення The Muppets, одразу за ними – успішний комедійний продукт минулого сезону Fresh Off the Boat – без особливих зусиль та критичних зауважень цей серіал знайшов своє місце у сітці і непогано себе почуває. На хвилі успіху “Месників” (не будемо говорити, наскільки гірші результати показав другий фільм, проте…) та проектів Marvel на інших каналах (Daredevil anyone?) алфавітники не відмовляться від Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.  В середу день не дуже успішних комедій The Middle, The Goldbergs та black-ish і перевіреного хіта каналу Modern Family, серйозну нотку в усіх смислах додає музична драма Nashville – класний продукт АВС з елементами старого доброго “мила” і класними акторами. Четвер належить Шонді – Grey’s Anatomy не помре ніколи, і про це майже прямим текстом заявило керівництво каналу. Якщо чесно, я не знаю, про що там вже знімати, навіть Мер/Дер не знають, куди вже нам. Scandal лишається на місці разом із Олівією Поуп та усіми шашнями у Білому домі, How to Get Away with Murder закінчує святу трійцю. У п’ятницю лишається комедія Last Man Standing, а у неділю  вижив тільки Once Upon a Time, проте навіщо він вижив – ось, де питання.

Восени канал презентує одразу п’ять нових серіалів. Коротко про кожен. Почнемо з The Muppets – обіцяють, що це зовсім не ті маппети, яких ми любимо і пам’ятаємо, чекаємо на дорослий варіант, а поки трейлер:


Другий проект – Quantico – єдиний серіал, за сценарієм пілоту якого всі критики готові були одразу дати проекту повний сезон на 22 серії. Що найдивніше – ця бомба написана сценаристом Gossip Girl Джошем Сафраном! До речі, цього сезону дуже багато від Gossip Girl на АВС, але повернемось до того трохи згодом. Потенційний хіт від каналу, який не написала Шонда Раймс, але продюсером виступив Марк Гордон, який працював у двох її серіалах. Головний персонаж, як це і любить Шонда – жінка, до того ж явно непроста, тому що їй стало сил та снаги спробувати себе у школі ФБР у Квантіко, але це не головний твіст – наша героїня опинилась у центрі теракту і вона – головна підозрювана, хоча насправді підозрювати варто всіх. Грає нашу головну героїню зірка Боллівуду Пріянка Чопра, яку АВС заманили своїм кращим сценарієм цього сезону. Герої на будь-який смак – красунчик, з яким одразу ж спить наша героїня (Мер/Дер тінню нависли над ними), південна красуня, хлопець-мармон, хіпстер-гей і мусульманка в хіджабі.  Є тут і своя Аналіз Кіттінг, і загадковий агент ФБР, який знає все і про всіх. У пілота є все, щоб стати хітом, але АВС вже поставив проект у слот, серіали з якого вони закривали останні шість років одне за одним. Вдасться зламати карту? Для цього потрібно витримати напругу не одну серію. Ось вам трейлер:

Комедія Dr.Ken приваблює тільки тим, що головну роль в ній грає Кен Джіонг. До речі, він колись був лікарем, а лише потім став актором. І в Community він був просто чудовим. Великих шансів на успіх у серіалу немає, проте подивимось кілька серій, може, не все так погано:


Пам’ятаєте, я вже писала про Gossip Girl? Так от, here comes Oil з Чейзом Кроуфордом у головній ролі – свіженьке “мило” у стилі старого доброго “Далласу”. І не одним же Чейзом вас приваблювати – тут ще й Дон Джонсон на телебачення повернувся, і Скотт Майкл Фостер (Greek, Californicaton) йому в сини напросився. Нафтові річки, відкриття нових родовищ, родинний бізнес, який має колись і комусь відійти у спадок, пілот від режисера Friday Night Lights, Battlestar Galactica: Blood & Chrome Джонаса Пейта – цей серіал точно буде новим хітом АВС. Кілька років тому ідею цього проекту вже пропонували АВС під назвою Boom, потім серіалом цікавився USA, а тепер команда знову повернулась до АВС. Критики вважають серіал надто розумним, хоча по трейлеру не скажеш. Це не Техас, це Північна Дакота. Що ми знаємо про Північну Дакоту? Нічого. Ось і дізнаємось.


Закриває парад новинок від АВС біблійна драма Of Kings and Prophets. Біблійна драма. На АВС. Про Давида та Голіафа. Від творців Expodus. Навіщо? Комусь не дає спокійно спати слава Game of Thrones, іншого пояснення ще поки ніхто не знайшов. Або в серіалі не все так погано і він справді зможе змусити нас повірити (така от алегорія), або там все погано і він розіб’ється, як “Титанік”. Поки щось говорити рано, але трейлер викликає якусь в’язкість на зубах:

А тепер трохи про мідсезон, він буде не дуже звичайним:) Про “стариків”  – наш улюблений співочий лицар Galavant повернеться між двома частинами сезону Once Upon a Time. Agent Carter, яка перебралась до Лос-Анджелесу, теж вийде між двома частинами серіалу-батька. American Crime повернеться з тими самими акторами, але у інших ролях – дух American Horror Story з нами.

Замінити Quantico у зимовій перерві має Wicked City – і знову Gossip Girl з нами – роль серійного вбивці в цьому серіалу про парочку кіллерів грає Ед Вествік. Ще одна антологія, цього разу – про різні епохи Лос-Анджелесу. Перший сезон у 80-х. Усім потрібен серіал про серійного вбивцю, такого собі харизматичного, із заплутаною історією, жорстокого і привабливого. Все це тут є, але АВС – це НВО. Наскільки “без цензури” це може бути?

How to Get Away with Muder по закінченню другого сезону замінить новий проект Шонди Раймс The Catch – так, четвер без Шонди – не четвер. Спочатку цей серіал називався Smoke and Mirrors і головний персонаж, звичайно, знову жінка. Дуже успішна жінка, яка ловить крадіїв та шахраїв, поки її саму не обікрав наречений.

Ще одна драма – трилер з політичним присмаком The Family, який теж на початку мав іншу назву –  Original Sin. Написала пілот Дженна Бенс (Grey’s Anatomy, Desperate Housewives, Scandal, Private Practice, Off the Map), і це вже причина подивитись. Критики у захваті від пілоту, але нам доведеться почекати зими, щоб впевнитись, що вони праві, чи розчаруватись. 


Про нові комедії, думаю, краще за все скажуть їх трейлери, ще дві штуки від АВС:)


Разом 10 нових серіалів від алфавітних. Чого найбільше чекаєте ви?

2 коментарі до “ABC: Знову Шонда Раймс”

  1. У меня надежда умрет последней: я все еще надеюсь, что они вырулят OUAT в пятом сезоне.. сценаристы перестанут курить ту траву, которая их довела до написания второй половины 4-го сезона (хотя ок, весь 4-й был немного “того”.. с придурью..), голова их проветрится и снизойдет на них прозрение. Прозрение, которое направит их на путь истинный, и сделает сказку менее “укуренной” и более сказочной 🙂

    Хотя мне сложно судить: кажется, ради игры Злой Королевы и английского акцента Робина Гуда я вынесу любую наркоманию в сценарии))

    З.Ы. Обидно, что Forever закрыли) лучше б Касла свернули.. но понятно.. понятно, но обидно)

  2. Forever в этом слоте был просто обречен, возможно, на другом канале у них бы все сложилось, но здесь – увы и ах. А жаль, хорошая была тема!

    По OUAT даже и добавить нечего, я все же думала, что их закроют, потому как высасывать из пальца истории вечно нельзя, но, похоже, АВС решили, что это дерево все еще неплохо плодоносит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *