FOX: Чи бути новому Empire у новому сезоні?

Поки ви куняли після свят або намагались отямитись у карколомному вирі подій, телеканал FOX оприлюднив і свій розклад на наступний телевізійний сезон, а ще порадував усіх датою повернення культового серіалу всіх часів, народів та планет The X-Files – пошуки істини від Кріса Картера почнуться 24 січня одразу після матчу NFC, наступного дня вийде друга серія, а потім чекайте на Малдера та Скаллі раз на тиждень.

Минулого сезону FOX відзначились авторством надуспішного Empire – такого потужного хіта мережеве телебачення не знало вже дуже давно: рейтинги не просто зростали постійно, не було жодної серії без збільшення кількості глядачів. Звичайно, це вплинуло на новий розклад каналу і на всіх його конкурентів. У другому сезоні буде 18 серій, серіал лишається у своєму слоті – в середу, хоча багато хто пророкував йому переїзд на годину раніше в той самий день. Але водночас канал втратив 21 відсоток у рейтингах порівняно з минулим роком. Чи можна звинуватити в цьому American Idol, який явно доживає віку і давно мав би “дати дорогу молодим”? Так, але це не єдина проблема. Gotham не став тим хітом, про який би говорили всі, хоча канал і повертає його наступного сезону. Sleepy Hollow явно втрачає глядачів, а про безглузде повернення Bones на 11 сезон, мабуть, не написав тільки зовсім ледачий.  Власне, розклад:

FOX FALL 2015-16 SCHEDULE (нові серіали капсом)

MONDAY 8-9 PM – Gotham 9-10 PM – MINORITY REPORT

TUESDAY 8-8:30 PM – GRANDFATHERED 8:30-9 PM – THE GRINDER 9-10 PM – SCREAM QUEENS

WEDNESDAY 8-9 PM – ROSEWOOD 9-10 PM – Empire

THURSDAY 8-9 PM – Bones 9-10 PM – Sleepy Hollow

FRIDAY 8-9 PM – Masterchef Junior 9-10 PM – World’s Funniest

SATURDAY 7-10:30 PM – Fox Sports Saturday: Fox College Football

SUNDAY 7-7:30 PM – NFL on Fox 7:30-8 PM – The OT / Bob’s Burgers 8-8:30 PM – The Simpsons 8:30-9 PM – Brooklyn Nine-Nine 9-9:30 PM – Family Guy 9:30-10 PM – The Last Man On Earth

Єдиним справжнім сюрпризом став переїзд New Girl  на мідсезон, всі інші рішення каналу нікого не здивували. Понеділок відкриває Gotham, у вівторок повністю комедійний день, і усі серіали нові. Здається, якийсь з них не доживе до наступного сезону. В середу лишився Empire. Sleepy Hollow тепер у парі з Bones у четвер – високих рейтингів тут явно не буде. П’ятниці за реаліті, у неділю Brooklyn Nine-Nine та The Last Man On Earth, на який ніхто не покладав особливих надій, проте публіка вже назвала його незвичайною комедією року.  Можна довго говорити про те, скільки серіалів свого часу загубили FOX (згадаймо хоча б Firefly або серед недавніх Almost Human), але нових проектів знову купа. Спробуємо розібратись, почнемо з драматичних серіалів. По-перше, звичайно, Minority Report – про нього почали говорити щойно з’явились чутки про повернення на екрани культової стрічки Стівена Спілберга 2002 року із Томом Крузом у головній ролі.  Рік 2040-й, експерименти на дітях, які вміють передбачати майбутнє. Урядова програма з пошуку злочинців, яку прикрили, але здібності в дітей лишились. Рік 2064 – що з ними тепер? Від трейлеру втомлюєшся після першої хвилини – забагато пафосу в усьому. Проте сценарій після половини набирає оберти, з’являються жарти (“Сімпсони” й досі в ефірі, собак називають на честь Каньє і т.і.), але якось цього замало. В шанси пілоту на успіх я не вірю, особливо на FOX, хоча, можливо, культовість оригінальної стрічки дасть йому початковий рейтинговий стрибок, щоб протриматись бодай сезон. Якщо витримаєте трейлер – медаль!  У вівторок стартують дві подібні одне до одної комедії Grandfathered та The Grinder – успішний власник ресторану несподівано довідався, що він татусь та дідусь й відомий актор, який довгі роки грав юриста, вирішив, що він може бути юристом і в житті. Джон Стамос та Роб Лоу. Кого закриють раніше? Можливо, це нові хіти? Навряд чи останнє, але все залежить від сценаристів. А поки трейлери:

І головна принада вівторка – новий серіал єдиного та неповторного короля абсурду та антологій сучасного американського телебачення Райана Мерфі (Nip/Tuck, Glee, American Horror Story, The New Normal) Scream Queens з його улюбленицею Леа Мішель (Glee), а також Джеймі Лі Кертіс, Еммою Робертс та Ебігайл Бреслін. Все це знято у жанрі хорор-комедії-антології із текстами від самого Мерфі, тому сумно бути точно не має.  Кожен може стати новою жертвою, глядачі вже готові. Трейлеру немає, є тільки тізери, але, думаю, вам так все зрозуміло.

В середу на нас чекає медичний процедурний серіал Rosewood про приватного паталогаанатома з Майамі, якому залишилось жити менше 10 років. Ви хочете це дивитись? Я теж не хочу. І навіть задоволена життям пика Морріса Чесната (V, Legends, Nurse Jackie, American Horror Story) ситуацію не рятує, скоріше навпаки – актор він дуже посередній.  Політкоректность аж пре – головний герой афроамериканець з сестрою-лесбіянкою та новою напарницею із латиноамериканським корінням (Майамі все ж таки, що поробиш, правда?).  5-6 серій tops!  І трейлер: На інші новинки раніше мідсезону чекати не варто, а там, здається, буде цікавіше. Всі колективно чекають Lucifer – засновану на коміксах DC історію про диявола, якому набридло шкваритись і він вирішив заснувати нічний клуб в Лос-Анджелесі й випадково почав допомагати поліції. На все це FOX якимось дивом вмовили Джеррі Брукхаймера з командою та Тома Капіноса (Californication) записали в сценаристи. Критики вже називають це історією про те, як Хенк Муді розв’язує справи у стилі Річарда Касла, але із сарказмом доктора Грегорі Хауса. Можете пересвідчитись самі: Також за мідсезон лишився The Frankenstein Code – творіння Ренда Равіча (Life, Crisis, The Astronaut’s Wife), засноване на історіях Мері Шеллі. Пілот цього проекту зняв особисто Майкл Куеста (Homeland, Six Feet Under, Dexter, True Blood, Elementary).Головний герой не монстр у прямому сенсі, він скоріше схожий на Халка – якщо його вчасно не зупиняти, ніхто не знає, що може статись. Коп зі стажем став жертвою вбивства, але виявилось, що він зовсім і не помер, а став частиною експерименту на людях. Єдине питання – до чого тут взагалі Франкенштейн? Герой – звичайна людина, ожив після смерті, але з ким не буває? У лікарів, на відміну від оригінальної історії, зовсім інші прізвищі. Я й досі не допетрала, можливо, вдасться вам.  До зустрічі на FOX. Виживуть тільки найрентиговіші!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *